h3

26042015Λίγα λόγια για την εκδήλωση…
Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη,  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε μία ομιλία – συζήτηση με θέμα «Διαδίκτυο και παιδί – Κίνδυνοι και οφέλη – Ο ρόλος του Γονέα» την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 18: 30 στην αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας πλησίον Ι. Ναού . Το θέμα θα παρουσιάσει ο Ιατρός Γεώργιος Κορμάς, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.
Το Διαδίκτυο δεν είναι μια νέα τεχνολογία που εμφανίστηκε για να αλλάξει την καθημερινότητά των παιδιών, ΕΙΝΑΙ η καθημερινότητά τους, μια καθημερινότητα ωστόσο που εκτός από οφέλη κρύβει και πολλούς κινδύνους. Δυστυχώς στις μέρες μας η τάση των ποσοστών υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου είναι αυξητική.
Για το λόγο αυτό καλούμε Παιδιά, Εφήβους, Νέες, Νέους και Γονείς να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωθούμε και να δράσουμε με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.

Λίγα λόγια για τον προσκεκλημένο ομιλητή
Ο Γεώργιος Ν. Κορμάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, όπου, ως μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Ελλήνων Φοιτητών, συμπαραστάθηκε στον δοκιμαζόμενο από τους πολέμους σερβικό λαό, και ιδιαίτερα στα ορφανά παιδιά.
Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική της Επικοινωνίας, καθώς και του μεταπτυχιακού τίτλου Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ σε θέματα Δημόσιας διοίκησης, της Ακαδημίας της Πάδοβας. Ως υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών ερευνά το θέμα «Χρήση και κατάχρηση του Διαδικτύου στου εφήβους» και είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού).
Συνέγραψε μαζί με τους Lino M. Rossi και Γεώργιο Πεπονή το βιβλίο «Σύγχρονος Ιατρικός & Ψυχολογικός Οδηγός για Παιδιά και Εφήβους» και με την Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Saferinternet.gr, το βιβλίο «Η φάρμα του διαδικτύου». Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 13 ετών και έχει ως στόχος να τα βοηθήσει παιδιά να κατανοήσουν βασικούς κανόνες ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, όπως η αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών, ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων, η παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο, η ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.
Ο Γ. Κορμάς έχει μιλήσει σε 250 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο του έργου Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με εξειδίκευση σε θέματα ασφαλούς χρήσης και συμπεριφορών εξάρτησης του Διαδικτύου.
Ακόμα είναι υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, συντονίζει το Πρόγραμμα Κατάρτισης 1.000 Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του “εθισμού” των εφήβων στο Διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου, της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Επιτροπής Ασφαλούς Διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Pin It

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ